Географія матраців

Географія матраців

Світ великий і різноманітний, так само як і традиції та звички жителів різних країн. Сьогодні поглянемо з вами на карту світу та поговоримо про особливості «матрацної» географії.

В Австралії, Канаді та США, де культура сну розвивається та вдосконалюється вже досить давно і багато уваги приділяється тому, як поліпшити якість життя, здебільшого віддають перевагу високим (від 30 см) пружинним матрацам з надзвичайною м’якістю анатомічного прошарку, необмеженим ваговим навантаженням, часто це розмір king size (2*2 метри), бо королівський відпочинок вночі – запорука високої ефективності та працездатності вдень. В Україні також набирають популярності високі матраци. З асортименту високих ортопедичних матраців «American Dream» та  матрац Oro I з колекції Belsonno (посилання на колекції) кожен зможе обрати свою систему комфортності. Саме у США у 19 столітті був запатентований перший у світі пружинний матрац, який з часом підкорив своєю зручністю увесь світ, а пізніше була винайдена система база + матрац, що за загальною висотою досягає більше ніж 60 см – американці знаються на комфорті та практичності.

У країнах Азії ситуація зовсім протилежна – так склалось історично, що сон на екстражорсткій поверхні  вважається правильним і корисним, багато хто зберігає вірність традиціям предків і не поспішає порушувати їх. Наприклад, в Японії звичне явище – матрац висотою 5 см, що лежить на підлозі в спальні на килимі з рисової або іншої соломи – такий матрац-футон вранці кладуть до шафи, щоб звільнити і не перевантажувати простір кімнати. Чому саме на підлозі? Бо, по-перше, в умовах спекотного клімату це єдине зручне місце, де добре циркулює повітря, а по-друге – чим ближче до землі, тим краще насичення позитивною енергією. У Китаї вважається, що саме під час сну на твердій поверхні поліпшується кровообіг і налагоджується робота лімфатичної системи. За статистикою, понад 85 % азійців чудово висипаються і не вживають снодійне – чи пов’язано це зі сном на жорстких матрацах, не доведено. В Україні також популярна така висота, але у вигляді мініматраців, які модернізують та поліпшують будь-яке спальне місце. У колекції мініматраців Sleep&Fly mini представлений широкий вибір з різним наповненням. (посилання на колекцію)

В Європі модні невисокі (до 20 см) безпружинні матраци на пінополіуретані, оскільки вони гіпоалергенні та універсальні. Доволі популярні матраци, які можна скручувати, – практичність та мобільність передусім. Європейці, особливо німці, вважають, що матрац має бути не обов’язково ортопедичним, а просто зручним, екологічним та недорогим, і служити може не більше ніж 5-6 років, потім його слід замінити на сучасніший та комфортніший, адже технології та прогрес не стоять на місці. Ми можемо запропонувати безпружинні матраци в будь-якій колекції ЕММ, для того щоб покупці приєднувались до європейських трендів.

В Україні та найближчих країнах-сусідах значну прихильність здобули матраци з незалежним пружинним блоком, переважно жорсткі, які надійно прослужать 10-15 років, і бажано, щоб матрац був з усіма новинками типу піни з ефектом пам'яті, латексованої кокосової койри, сизалю тощо.  Також останнім часом в нашій країні зростає попит на м'які матраци. А це означає, що  українці усвідомленіше почали ставитись до особистого комфорту.

Усі ми різні, але нас об’єднує спільне прагнення мати здоровий сон, відмінне самопочуття вранці, бадьорий настрій і як наслідок – позитивне ставлення до життя, тому бажаємо вам знайти свій ідеальний матрац – м’який чи жорсткий, високий чи не дуже – для максимального відновлення після насиченого дня! А з компанією ЕММ кожен зможе випробувати традиції різних країн.