Йогічний сон

Йогічний сон

   Як часто нам не вистачає відчуття гармонії! Ми постійно кудись поспішаємо, намагаємося все встигнути, нічого не пропустити, але як наслідок такого швидкого темпу – розуміння того, що геть усе йде шкереберть. Голова опиняється в полоні тривожних думок, ми втрачаємо контроль над своїм настроєм і реакціями на навколишні події.  Не треба додавати собі зайвих турбот непотрібною метушнею, інколи варто трохи сповільнитися, озирнутися довкола, а ще важливіше – зазирнути вглиб себе і віднайти потрібну рівновагу.

   Для початку потрібно згадати, коли в останнє ви прокидалися повними сил та енергії. Давно, так? Отже, терміново потрібно розслабитися, а в цьому чудово може допомогти йога! При згадці про йогу перше, що спадає на думку – це гнучкі люди, які з легкістю виконують складні фізичні вправи та тривалий час можуть медитувати в позі лотосу. Правильно, найважливіше завдання цієї давньої методики – досягнення духовної та фізичної гармонії, з'єднання спочатку себе з собою, а потім себе зі світом. Та виконання асан, які потребують значної спритності й сили, ми залишимо на потім, а от техніку йогічного сну розглянемо прямо зараз.

   Йогічний сон – це глибока релаксація тіла й розуму. Його головна особливість у тому, що ви досягаєте стану глибокого сну, залишаючись у свідомості, на межі між сном та неспанням. Що треба для цього робити? Зовсім нічого! Вам не доведеться навіть якось особливо концентруватися чи напружуватися. Єдине, що потрібно зробити – це не заснути. Потрібно лягти на спину, заплющити очі та слухати себе: максимально розслабитись, контролювати дихання, переводити увагу з одних частин тіла на інші, пильно придивлятися до випадкових образів, що виринають у пам’яті, фіксувати ці випадкові картинки, спогади, проживати певні емоції та з вдячністю відпускати їх, щоб звільнити місце для нової енергії в собі.

   Йогічний сон може зняти м'язову напругу, звільнити заблоковані у тілі думки та нереалізовані бажання, відновити енергетичний баланс, усунути занепокоєння, тривожність, знизити рівень стресу, дозволить організму відпочити за короткий термін. Йога-нідра приносить величезну користь здоров'ю, навіть якщо практикувати її лише кілька хвилин на день. Це наукова практика сну, яка гарантовано допоможе покращити якість сну. Дослідження показують, що тридцятихвилинна сесія йога-нідри так само корисна, як чотири години сну.

   Рекомендується практикувати йогічний сон на килимку на підлозі або лежачи в ліжку. Для досягнення максимального комфорту та найвищого ступеня релаксації, звичайно, найкраще підійде зручний ортопедичний матрац. З широкого асортименту компаніїї КММ можна підібрати відповідний вашим побажанням матрац: з кокосовою койрою або з сизалем для відчутної жорсткості, пружинний чи безпружинний, або навіть можна створити відповідний настрій та колорит, обравши матрац з колекції Arabeska з чохлом у вишуканому східному дизайні. Хочеться зекономити місце? Мініматраци Sleep&Fly mini, Scandi та City стануть у пригоді.

   Йогічний сон на матрацах КММ, безперечно, допоможе позбавитись негативних емоцій, набратися сил, налаштуватися на позитивний лад, покращити стан розуму і дозволити миру й гармонії увійти в ваше серце і душу. Насолоджуйтеся свободою, любіть себе і світ!